NAŠE BENEFITY

Výhoda u nás:

poradíme vám s výběrem.
Naši specialisté se vyznají v trendech, novinkách a mají o hrách přehled.
 

 až 4 000 her skladem najdete na: 

hry

 Odesíláme každý den

čpglsppl

DOPORUČUJEME 


Z3
HOROSKOP - společenská hra
799 Kč  599 Kč






M077
Psí škola
599 Kč  399 Kč




Počítač a mobil, facebook a počítačové hry

hry1

Doba po kterou děti tráví svůj čas sezením u počítače či s mobilním telefonem v průměru daleko překračuje bezpečnou hranici. Dochází k poškození zdraví ve fyziologické, psychické i sociální oblasti.

Protože tento životní styl je přítomný prakticky v celé populaci, je pro rodiče často velmi těžké děti od internetu, facebooku, či počítačových her odtrhnout. Sociální sítě, počítačové hry i bezcílné procházení internetu poskytuje příjemnou možnost dočasně redukovat frustraci, kterou děti prožívají, s níž by se však měli naučit zápolit a přemáhat ji. Takové únikové chování pak vede k různě silným závislostem.

hry1

Co s tím?

Jedním z možných a překvapivě účinných způsobů, jak snížit u dětí expozici mobily a počítači, je aktivní hraní s využitím deskových či karetních her. Funguje to z jednoduchého důvodu: při hnaní zažívají intenzivní radost, nadšení, napětí, ale i smutek, stud, pocity zisku i ztráty. Emoce, které jsou často brány jako nepřijatelné, emoce kterým se bráníme, lze ve hře bezpečně prožít a akceptovat. Deskové hry také poskytují odreagování, ale protože se odehrávají v sociálním kontextu rodiny nebo kamarádů, mají ve výsledku na adaptačních schopností pozitivní vliv. Druhým důvodem je, že i při hře poskytují rodiče dětem pozornost. Hraje-li skupina kamarádů, je motivátorem také soupeření ale je jím i vytváření zřejmých či tajných koalic, které některé hry umožňují.

Jak na to?

Jediné, co potřebujete, je nabízet dětem hraní her jako pravidelný a dostatečně častý zážitek. Na začátku musíte ostatní ke hraní přilákat. Teprve až se hraní změní v kupříkladu týdenní rituál, pak budou děti hraní vyžadovat a domáhat se ho. Hrát s dětmi baví i dospělé. Deskové hry jsou určeny také náročnějšímu a dospělému publiku. Podobně v partě přátel, kolegů i neznámých lidí snadno díky hrám prolomíte ledy, zasmějete se nebo poměříte své strategické myšlení. 

Prakticky: Naplánujte hraní například na páteční (nebo jiný) podvečer. Pokud se z nějakého důvodu nemůže konat, přesuňte ho na jiný termín. Je důležité, aby děti i dospělí věděli, že hry hrajeme proto, že to je nejen zábava, ale že to je velmi prospěšné. Z výzkumů plyne, že vědomí o prospěšnosti hraní na zdokonalování lidské psychiky je pro zdokonalování přínosné, je jako sport. Pokud je některé z vašich dětí zatíženo některou z běžných poruch nálady, či učení, máte důvod uchopit hraní her jako součást rodinné terapie. Některé děti však při hraní vyžadují specifický přístup, ať již se to týká výběru deskové hry, délky hraní, míry zátěže, podpoře při hře, dodržování pravidel a podobně.

Speciální kategorií jsou výukové a edukativní hry (opět nejen pro děti). Tyto hry se snaží zábavnou metodou předat nové vědomosti hráčům, aniž by sami měli pocit, že se něco učí. Emoce hrají v zapamatování také důležitou roli. Nepřeberné množství her se věnuje řadě oborů od zeměpisu, matematiky, přírodních věd až po výuku slov a písmen pro nejmenší. Pro matematicky nadané hráče existuje také celá řada her zatěžující vaše mozkové závity na maximum. Všechny hry tohoto typu najdete zde.

hry1

Další z kategorie her jsou párty hry, ať už určené pro aktivní lidi, nebo rodinné verze vhodné i pro věkově odlišné hráče. Párty hry se stávají ideálním prostředkem pro ty, kteří rádi tráví čas s přáteli a chtějí trochu rozproudit zábavu. Můžete vybírat z velmi rozmanitého výběru párty her, kde si vybere každý, ať už zvolíte hry na postřeh, rychlost myšlení, znalosti anebo pouze trochu obyčejného štěstí. Kompletní nabídku párty her naleznete zde.

Jestliže raději trávíte čas spolu s dětmi a chtěli byste si zahrát něco jako celá rodina, bude pro vás nejzajímavější kategorie rodinných her. Rodinné hry nabízejí spoustu možností, a to nejen podle věku dětí. Navíc existuje i spousta her, které jsou zábavné jak pro dospělé, mládež i nejmenší děti. Tyto hry naleznete zde.

hry1

Specifická kategorie jsou hlavolamy pro jednoho hráče a hry logické a abstraktní, které jsou určeny většinou pro hráče dva. Hry u hráčů rozvijí logické, nebo prostorové myšlení a jsou určeny jak pro děti, tak pro dospělé.

Vedle moderních společenských her si své příznivce nacházejí některé hry již po staletí. Nejznámější z těchto tradičních her jsou bezesporu šachy. Šachy jsou oblíbené malými i velkými. Představují kombinaci zábavy a logického myšlení, které ve spojení s dobrou předvídavostí tahů protihráče rozhodně patří do výzbroje moderního člověka. V nabídce naleznete kompletní sortiment šachových potřeba od šachů, přes knížky a časopisy po veškeré šachové doplňky je možné objednat přes e-shop, stejně jako prohlédnout si na prodejně.

Kompletní nabídku všech typů her a ještě mnohem víc si můžete objednat v e-shopu na stránkách: www.spolecenske-hry.cz.

Sdílejte s přáteli